Sähkömoottorit, pienjännite

Takaisin listaukseen

VEM IE5-SynRM

VEM IE5-synkronireluktanssimoottorit (SynRM) tukevat kestävää kehitystä hyödyntämällä energiaa erittäin tehokkaasti.

Hyvä hyötysuhde ja ylikuormitettavuus

VEM IE5-synkronireluktanssimoottorit (SynRM) saavuttavat erittäin korkean hyötysuhteen koko käyttöalueellaan. Moottorit saavuttavat korkeimman tällä hetkellä määritellyn hyötysuhdetason ”IE5” (IEC-TS 60034-30-2 mukaan) ei vain nimellispisteessä, vaan alueella, joka ulottuu puolesta nimellistehosta jopa kaksinkertaiseen nimellisnopeuteen.

Jos valitaan taajuusmuuttajatyyppi, jolla on korkeampi virransyöttökyky, moottoreita voidaan ylikuormittaa vähintään 30 % suuremmalla vääntömomentilla säilyttäen samalla vähintään IE4-hyötysuhdetaso. Lisäksi kaikki moottorit kykenevät toimimaan kentänheikennysalueella jopa 3600 rpm:iin saakka.

Tehoa tarpeen mukaan

Monet prosessit eivät vaadi jatkuvaa täyttä tehoa. Esimerkiksi paineilmaa tarvitaan vain ajoittain. Monissa sovelluksissa käytettävät moottorit käyvät kuitenkin jatkuvasti vakionopeudellaan. Usein moottori on käynnissä koko ajan ja kuluttaa paljon energiaa tuottamatta mitään hyötyä. IE5-SynRM ja taajuusmuuttaja poistavat nämä ongelmat.

VEM IE5-SynRM säästää energiaa

Jos prosessiin lisätään automaatiota ja taajuusmuuttaja, moottoria voidaan käyttää oikealla nopeudella oikeaan aikaan. Energiaa kulutetaan vain silloin, kun sitä tarvitaan. Lisäksi monissa tapauksissa voidaan valita pienempi moottori lyhyempien käyttöjaksojen vuoksi.

Roottorissa sen salaisuus

SynRM rotor

Synkronireluktanssimoottori eroaa tavallisesta oikosulkumoottorista roottorin suhteen. Oikosulkuroottorin asemasta SynRM:n roottori koostuu akselin lisäksi yksinomaan meistetystä metallilevystä, jolla on kuitenkin erityinen rakenne. Siksi roottorissa ei ole kestomagneetteja eikä kupari- tai alumiinioikosulkusauvoja. Toisin kuin oikosulkumoottoreita, SynRM:ia ei voi käyttää suorassa sähkökäytössä, vaan sitä on ohjattava aina taajuusmuuttajan avulla.

Sähkömoottorit ilmastotyön ytimessä

Kestävää kehitystä tukeva energiatehokas ratkaisu

Sähköistyvän maailman suuri tehtävä on ilmastonmuutoksen pysäyttäminen. Ilmaston lämpenemistä voidaan hillitä ainoastaan vähentämällä päästöjä. Sähkömoottorilla on tässä tehtävässä tärkeä rooli. Sähkömoottori kuluttaa yli 45 % maailman sähköenergiasta ja on arvioitu niiden määrän kaksinkertaistuvan vuoteen 2040 mennessä. Hyvän hyötysuhteen moottoreilla energiankulutusta voidaan kuitenkin pienentää merkittävästi. Tämä tekee jokaisesta moottorivalinnasta sekä ekonomisesti että ekologisesti merkittävän päätöksen, jolla on mahdollista edistää kestävää kehitystä.

VEM IE5 synkronireluktanssimoottorin (SynRM) tekniset tiedot

  •  
  • Teho: 0,75 – 55 kW
  • Nimellismomentti: 7,2 – 525 Nm
  • Runkokoko: IEC 80 – 225
  • Virta: 1,8 – 107 A
  • Nimellispyörimisnopeus: 1500 1/min
  • Maksimipyörimisnopeus: 3600 – 4500 1/min
  • SynRM High-speed versio, pyörimisnopeus: 8000 1/min asti

Tarkat mittatiedot ja kuvat löytyvät VEM eKat -portaalista. Voit myös suunnitella oman moottorisi lisäämällä tarvittavat optiot ja lisävarusteet suoraan verkossa.

Tutustu tarkemmin ja suunnittele oma moottorisi: VEM eKAT »