UUTISET

Takaisin listaukseen
IE5-PS1R 132 MX4 IGR TPM HW 16.08.2021

Ecodesign tuli – asiakkaat jo askeleen edellä

Energiatehokkuutta IE5-kestomagneettimoottoreilla

Havaintojemme mukaan sähkömoottorien käyttäjät ja OEM-valmistajat pitävät energiansäästöä tällä hetkellä tärkeänä moottorivalinnan kriteerinä. Meilläkin on esimerkiksi elokuussa kolme melko isoa IE5-kestomagneettimoottoria toimituksessa. Säädöksen vaatimien IE3-moottoreiden ohella myös IE4- ja IE5-moottoreiden kysyntä on siis kasvanut merkittävästi.

Vaatimuslistalla ilmastoystävällisyys

Vähäpäästöisille tuotteille on Euroopassa avautumassa isot markkinat. Kuluttajat odottavat teollisuudelta toimia ilmaston lämpenemistä vastaan. Teollisuuden ostajat vaativat toimittajiltaan näyttöjä päästöjen vähentämisestä. Hyvän hyötysuhteen sähkömoottoreilla energian säästö on myös helppo osoittaa laskennallisesti. Ei ihme, että kysyntää yhä paremmille moottoreille on. Yleisen imagoedun ja kysynnän kasvun lisäksi säästetään energialaskussa.

Ilmastokriisi on nostanut myös esiin kissanhännänvedon siitä, kenen niitä päästöjä on vähennettävä. Länsimaat ovat elintasollaan olleet ilmaston lämpenemisen alkuunpanijoita ja nyt kehittyvät maat ovat pyrkimässä samaan maapallolle kestämättömään elintapaan. Tuleeko siis lumivyöryn alkuunpanijoiden korjata tekonsa vai kehittyvien maiden muuttaa suuntaa. Tässä maapallon lämpenemisvaiheessa kaikkien osapuolien kaikki mahdolliset toimet olisivat luonnollisesti pakollisia, jotta lämpeneminen saadaan pysymään 1,5 asteessa.

Keskustelussa on noussut esiin myös länsimaiden nojautuminen kehitysmaiden edulliseen tuotantoon. Kehitysmaista ostetaan halpoja tuotteita ja komponentteja, joiden valmistus on kaukana vähäpäästöisestä ja joiden kuljetus markkina-alueelle kuluttaa myös energiaa. Ilmaston kannalta vaikuttaisi järkevältä sijoittaa tuotteiden valmistus lähelle markkinoita, jos sillä voidaan varmistaa energiatehokas tuotanto ja lyhentää logistiikkaketjuja.

Kaikenlaiset toimet ovat kiireesti tarpeen. Asiakaskuntamme on ainakin kiitettävästi tarttunut haasteeseen vaatimalla yhä parempihyötysuhteisia moottoreita (Made in Germany)!

Tutustu IE4- ja IE5-moottorivalikoimaan »

Laajennettu Ecodesign-säädös astui voimaan 1.7.2021. Sen myötä hyvän hyötysuhteen IE3-moottorit valtaavat markkinoita aiempaa laajemmalla tehoalueella ja erityyppisillä moottoreilla.

Hyvän hyötysuhteen moottoreiden kysyntä on kasvussa. Kuvassa (sivun yläreunassa) Team VEM -ketjun Savo-Karjalan Sähkökoneelle toimitettu IE5-PS1R 132 MX4 IGR TMP HW kestomagneettimoottori.

Author

VEM motors Finland Oy