UUTISET

Takaisin listaukseen
VEM kuivaamomoottorit 7.04.2024

Tilaa kesäseisokin kuivaamomoottorit nyt

Sahamiehet hoi! Kunnossapitoseisokit lähenevät. Onhan käytössänne luotettavimmat ja tehokkaimmat työkalut? VEM-kuivaamomoottori on yksi markkinoiden johtavista ratkaisuista.

Miksi VEM-kuivaamomoottori on sahateollisuuden valinta?

Puutavaran kuivausprosessi asettaa sähkömoottoreille poikkeuksellisen haastavat olosuhteet. Korkea lämpötila, kosteus ja happopitoisuudet vaativat moottorilta kestävyyttä ja luotettavuutta. VEM-kuivaamomoottori on suunniteltu vastaamaan juuri näihin haasteisiin. Sen valurautainen runko, kuivaamokäyttöön suunniteltu laakerointi, oikea voiteluaine sekä laadukkaat eristys- ja tiivistemateriaalit takaavat pitkän käyttöiän ja tehokkuuden äärimmäisissä olosuhteissa.

Kestävyys ja energiatehokkuus samassa paketissa

VEM-kuivaamomoottori sisältää useita ratkaisuja, jotka tekevät siitä alansa kärkeä:

  1. Korkeat ympäristölämpötilat: Moottorin laakerointi on suunniteltu kestämään jopa 90 °C:n lämpötiloja.
  2. Kosteuden ja happojen sietokyky: Viton®-akselitiiviste ja IP 55 eristysluokka tarjoavat suojan kosteudelle ja kemikaaleille.
  3. Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys: IE3 hyötysuhdeluokka vähentää energiankulutusta ja päästöjä.

Kuivaamomoottori varustellaan ehkäisevää kunnonvalvontaa ajatellen

VEM-kuivaamomoottorit ovat todistetusti luotettavia, yli 2000 kappaleen toimitukset koti- ja ulkomaille puhuvat puolestaan. Lisävarusteet, kuten PT100-anturit ja värähtelynmittaus, varmistavat moottorin pitkäikäisyyden ja vähentävät seisokkiaikoja.

Tilausaika on nyt

Sahojen kunnossapitoseisokkien lähestyessä, nyt on oikea hetki hankkia tarvittava määrä moottoreita. 37 kW asti moottorit ovat saatavilla varastostamme, ja tehtaalta toimitusaika on noin 8 viikkoa (+lakon vaikutukset tällä hetkellä n. 2 viikkoa).

Kuivaamomoottori – tekniset tiedot

Lisätietoja VEM-kuivaamomoottorista löydät tuotesivulta tai ottamalla yhteyttä meihin suoraan. Me VEM motors Finlandilla olemme täällä auttaaksemme sinua löytämään parhaan ratkaisun sahanne tarpeisiin.

HUOMIOITAVAA KUIVAAMOMOOTTORIN KUNNOSSAPIDOSSA

Laakerit

Moottoreissa laakerit ovat yksi oleellinen osa käyttöikään vaikuttavista tekijöistä. Laakereiden voitelu ja riittävän lämmönkestävien rasvojen käyttö auttavat moottoria toimimaan pitkään ilman harmittavia seisokkeja.

Vaikka rasvojen ominaisuudet kehittyvät jatkuvasti, oleellinen osa moottorin huoltoa on riittävän voitelukyvyn ylläpito. Moottorin D- ja N-pään laakereiden lämpötilaero saattaa olla jopa yli 20 °C. Näin suurella lämpötilaerolla rasvojen käyttöiässä on suuria eroja.

Lämpötilavalvonta ja rasvaus

Lämpötilan valvonta voidaan tehdä moottori- tai puhallinryhmäkohtaisesti asentamalla PT100 -anturit laakereihin ja käämitykseen. Tällöin saadaan tarkat lämpötilatiedot rasvauksen suunnittelun avuksi. Erittäin tärkeää on huomioida, että erikoisrasvat eivät yleensä ole keskenään sekoitettavissa. VEM motors Finland on toimittanut useaan kohteeseen lämpötilavalvonnassa olevia moottoreita. Näistä toimitamme mielellään lisätietoja.

Värähtelynmittaus

Vaikka moottoreiden laakereita voidellaan riittävästi, on tärkeää myös seurata mahdollisia värähtelyjä puhallinyksiköissä. Epätasapainossa oleva siipi saattaa aiheuttaa nopean laakerivaurion ja rikkoa myös samassa puhallinryhmässä olevia muita moottoreita. Värähtelyn seuranta onnistuu esim. SPM-mittausnippojen avulla. Kuivaamokäytössä perinteinen värähtelynmittaus ei ole korkean lämpötilan vuoksi mahdollista. Toimittamissamme SPM-varustetuissa VEM-kuivaamomoottoreissa mittauspaikka on sijoitettu varsinaisen kuivaamon ulkopuolella.

Riittävän jäähdytyksen varmistus

3-4 vuotta käytössä olleen moottorin pinnalle on kertynyt jo paksu kerros mm. pihkaa, joka estää moottorin riittävän jäähdytyksen. Tämä aiheuttaa ylimääräistä lämpökuormaa, joka rasittaa käämitystä ja laakereita lyhentäen moottorin käyttöikää. Huoltojen yhteydessä kannattaa tarkistaa moottorit ja tarpeen mukaan puhdistaa jäähdytysrivat huolella.

Author

VEM motors Finland Oy